Pályázat 1


GINOP-1.2.9-20 - Hátrányos helyzetű településeken működő

mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása


Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-01687

Projekt címe: Fejlesztések Virágné Pancsák Mária egyéni vállalkozónál

Kedvezményezett: Virágné Pancsák Mária egyéni vállalkozó

Szerződött támogatás összege: 5.256.790 Ft.

Támogatás mértéke: 70%

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022. január 31.


A projekt tartalmának bemutatása:


Virágné Pancsák Mária egyéni vállalkozó a kereskedelmi tevékenységét 1984-ben kezdte, fő tevékenysége ajándéktárgy-kiskereskedelem, a fejlesztendő tevékenység a virág-, koszorú-, dísznövény-kiskereskedelem. Virágné Pancsák Mária Nyírbátor legrégibb női vállalkozója. Szívesen alkalmaz újdonságokat, különleges anyagokat és technikákat, tovább gondolva, de nem lemásolva más munkáját. Nyírbátorban először a virág mellett kiegészítő-, illetve egyéb jellegű ajándéktárgyakat is kínált a ’80-as évektől. Vevői köre egyre bővült, kliensei elégedettek munkájával. Nagyobb munkái, a Várkastély nyitó ünnepségére készült dekoráció. A városi rendezvényeket felajánlásokkal segíti. Három évig üzemeltettek egy Virágautomatát / az országban kettő volt/, ezt sajnos meg kellett szüntetni. Weblapot is indítottak, www.viragekviragboltja.hu. 2000-től virágfutár szolgálatot is elkezdtek működtetni. A környéken azóta sincs hasonló.

A projekt keretein belül a 114 m2 alapterületű virágüzlet (mely a vállalkozás fő bázisa, telephelye) raktárában egy 20m2 alapterületű hűtőkamra került kialakításra. Ezenfelül nyílászárók cseréje, kazáncsere, bérköltség elszámolás, valamint egy laptop került beszerzésre.

A fejlesztés nagy mértékben hozzájárult a vállalkozás versenyképességének növelésében, valamint az alkalmazottak munkahelyének megtartásában.